Menu

SkiStar

Senaste nytt i vårt samarbete med SkiStar är skistarshop.com. Nu hoppas vi att även shopen föräras med lika fina priser, nomineringar och omdömen som sajten och appen My SkiStar under de senaste åren.

SkiStar Shop

skistarshop-etta

Hösten 2014 gick SkiStar live med skistarshop.com – resebranschens första fullt integrerade e-handel. Även E-handeln är utvecklad av Adeprimo och givetvis integrerad i bokningen. Så samtidigt som du bokar skidresan kan du passa på att shoppa julklappar och kompletterande utrustning.

– Det ska vara enkelt och smidigt för gästen att boka och beställa hos oss. Vi har hela tiden gästens bästa i fokus när vi utvecklar. Därför erbjuder vi även möjligheten att hämta ut sin beställning vid ankomst på våra resmål. Perfekt om man exempelvis beställer skidutrustning med bindningar som ska monteras och ställas in. Vi väljer även att premiera våra trogna gäster med ett helt nytt bonussystem som ger återbäring på allt som spenderas online hos oss, säger Mathias Lindström, marknads- & försäljningsdirektör SkiStar AB.

Pressmeddelande

Årets bästa resesajt 2013

skistar_vinnare

På Internetworlds årliga topp 100-gala fick SkiStar kliva högst upp på pallen och förärades titeln ”Årets bästa resesajt 2013”. Vi är otroligt glada och stolta över att ha fått äran att jobba med SkiStar under 15 års tid. Ett målmedvetet och konsekvent arbete med varumärke, design, interaktionsdesign och teknik har skapat en digital upplevelse utöver det vanliga. Stort tack till SkiStar och vår samarbetspartner Ninetech för ett fantastiskt bra och roligt samarbete!

Bakgrund

Det har varit en explosiv tillväxt av elektronisk handel under de senaste åren och den fortsätter att öka för varje år. En av branscherna som växer snabbast på nätet är resebranschen. Utmaningen i den hårdnande konkurrensen hos researrangörerna har varit att förflytta fokus från endast användarvänlig bokning och betalning till att även innefatta inspiration och upplevelse.

Vi har jobbat tillsammans med SkiStar sedan 1998. Det har varit en spännande resa där SkiStars digitala närvaro utvecklats från informativ hemsida till inspirations-, boknings- och försäljningsplattform. Idag sker merparten av förhandsförsäljningen digitalt och upplevelsen på skidorterna förstärks med appen MySkiStar.

Behov

SkiStar ställer hela tiden extremt höga krav på vår kompetens – och vi älskar det. Vi bedriver löpande flera parallella projekt vad gäller allt från kontinuerlig vidareutveckling av funktionalitet, mobil kommunikation, interaktionsdesign och varumärke – för att hela tiden ligga i främsta ledet vad gäller försäljning och upplevelse. Såväl före, under och efter semestern. Vårt fokus är att tillsammans skapa relation till kunderna – besökarna på SkiStars skidorter.

Vi jobbar agilt med både Kanban och Scrum som metodiker och anpassar oss alltid efter projektets natur.

 

topp100

Topp100-juryns motivering:
”Det här är en sajt som bestämt sig för att vara med sina användare hela vägen. Från idé, genom planering och hela vägen under semestern. Du kan tävla, kommunicera och shoppa, inte konstigt att 120 000 användare gett sig hän. Årets vinnare i kategorin resesajter har tagit både innehåll och teknik till en ny nivå och lyckas vara en självklar följeslagare från soffa till backe.”
artikel internetworld.se

SkiStar kommenterar:
– Stor eloge till vårt proffsiga webbteam med Mattias Persson i spetsen som tillsammans med våra partners Ninetech och Adeprimo arbetat hårt för detta. Stärkta av vinsten fortsätter vi nu på den inslagna vägen för att ge gästerna en ännu bättre upplevelse, säger Mathias Lindström, marknads- och försäljningsdirektör SkiStar AB.
– pressmeddelande SkiStar

Appen MySkiStar

skistarapp-inloggad-both

Med appen MySkiStar vill vi skapa den ultimata upplevelsen för besökare på SkiStars destinationer med nyttiga och roliga funktioner som ger ännu mer åkglädje. Appen är inte bara en källa till dagsaktuell information om liftar, pister och väder utan erbjuder också interaktivitet på ett nyskapande sätt. Genom att ansluta sitt Skipass går det till exempel att håll koll på sin åkstatistik och jämföra med vänner/familj hur mycket skidor man åkt under en dag, vecka eller under hela säsongen. Det går också att skapa eller anta utmaningar och dela upplevelser i sociala medier. På ”min sida” finns bland annat bokningar och åkstatistik.

Vi har byggt om hela mobilsajten tekniskt sett och gjort integrationer mot SkiStars affärssystem. Då apparna hämtar en stor del av informationen från mobilsajten har vi optimerat sajten så att grafik och gränssnitt fungerar lika bra överallt. Det innebär också att mindre kod behöver underhållas (sparar tid och pengar) och att SkiStar får ett bättre stöd för redaktionellt innehåll.

skistar.com

skistarsite-both

Vi jobbar dagligen med att förvalta Skistars portal (skistar.com), de fem destinationssajterna (Åre, Sälen, Vemdalen, Trysil och Hemsedal), mobilsajter, integrationer med kringliggande affärssystem och appar. Digitala kanaler som hela tiden måste fungera, inspirera – och förbättras.

Vi vidareutvecklar därför kontinuerligt kanalerna och alla dess funktioner; bokningsdialogen med boende, skipass, skidhyra, resor till och från orten…. och nu pågår ett arbete med att göra om SkiStars EpiServer-sajt i responsiv design för att få till snabb och enkel bokning även i smart phones och tablets.

Tillsammans har vi lärt oss att prioritera hårdare och att alltid låta affärsfokus styra. Det som kan genera affärer gör vi alltid först.

Prisad sajt & app

Om SkiStar

SkiStar äger och driver alpindestinationer i Sälen, Åre och Vemdalen i Sverige samt Hemsedal och Trysil i Norge. SkiStars vision är att skapa minnesvärda vinterupplevelser som den ledande operatören av europeiska alpindestinationer. SkiStars skidorter är förmodligen några av världens bästa platser för aktiva livsnjutare. En plats där människor som älskar och brinner för skidåkning får njuta av en aktiv semester tillsammans. Här får både skidfrälsta familjer och vänner avnjuta härliga dagar i våra backar.

 • Interaktionsdesign
 • Design
 • Utveckling
 • Projektledning
 • Episerver
 • Responsiv design
 • E-handel
 • App
 • Webbplats
 • Mobilsajt
 • Integrationer
 • Turism

Här bor vi

Och vi älskar kaffe. Kom gärna upp på en kopp eller två.

Östersund

Zätagränd 11
831 30 Östersund
Hitta till oss

Örebro

Storgatan 3
703 61 Örebro
Hitta till oss

Västerås

Stora gatan 44 A
722 12 Västerås
Hitta till oss

Vasa, Finland

Strandgatan 2 G8
FI-651 00 Vasa
Hitta till oss

Adeprimo är ett dotterbolag inom MittMedia-koncernen. MittMedias verksamhet innefattar 18 dagstidningar, elva gratistidningar, digitala medier, kommersiell radio, webb-tv, tryckerier och appar.

The Office Cat
© 2017 – All rights reserved