Menu

MyMOWO

Adeprimo har utvecklat en digital onlinetjänst under varumärket MyMOWO. Bakom initiativet står entreprenören och träningsentusiasten Frida Stein. Frida såg ett behov av en digital träningstjänst för att skapa utrymme och tid för träning i vardagen. Med MyMOWO kan du träna var du vill, när du vill utan behov av träningslokal eller redskap. Allt som behövs är en dator, läsplatta eller mobil.

MyMOWO är kort och gott skapad för att bidra till ett friskare samhälle genom att erbjuda rolig och enkel gruppträning online. Träningstjänsten lanserades 1 december 2015.

MyMOWO Devices

Bakgrund & behov
I den stressiga vardagen är det för många ofta svårt att få tid till och prioritera träning. Alla vet att det är bra att träna och att vi människor behöver det, men ändå så är det svårt att få hop det.

Frida Stein startade gymmet Fristilen tillsammans med två andra träningsinstruktörer 2006. 2010 födde hon sitt första barn, 2013 det andra. Plötsligt fick Frida, som ändå hade träning som jobb, svårt att hina med de egna passen. Hon började fundera på om de kunde livesända passen på Fristilen när hon var hemma med barnen. Och det var här idén föddes. 2014 sålde hon sin del i Fristilen och bara några dagar senare startade hon bolaget Virtual Gym Sweden AB.

Målgrupp
MyMOWO vänder sig i första hand till kvinnor i åldern 30 till 55 som har svårt att hitta tid att träna och har svårt att prioritera egentid.

sales_slide_03
Projekt, idé & lösning
Projektet påbörjades med research och omvärldsbevakning. Resultatet visade att marknaden för digitala träningstjänster växer, dock saknades tjänster för målgrupper som inte söker efter att bygga muskler eller gå ner i vikt.

Parallellt med omvärldsbevakningen gjordes ett koncept- och varumärkesarbete för att forma träningstjänsten samt arbeta ut behov, målgrupp, ta fram känsla och story bakom varumärket samt logotyp och grafisk profil. Arbetet utmynnade i ett nytt koncept, en online-gruppträningstjänst där allt handlar om rörelse och om att alla typer av rörelser räknas. En träningstjänst där mått, tider och personliga rekord är oväsentliga. För MyMOWO är det välmående och att ha roligt som står i centrum.

Adeprimo har agerat helhetsleverantör i projektet och har arbetat fram allt från koncept, strategi, UX, design och teknik till copy, kommunikationsstrategi, varumärkesstrategi och grafisk profil.

Processen som följde efter den konceptuella fasen innehöll ett gediget UX-arbete och framtagande av en prototyp. Prototypen testades omsorgsfullt av teamet och en testgrupp bestående av 100 personer. Den feedback och insikterna som kom utifrån av användandet lade grunden för den fortsatta utvecklingen av MyMOWO.

Teknik
MyMOWO har byggts från grunden på tunna webbramverk. Idén var att i så stor mån som möjligt använda externa tjänster för att MyMOWO på ett enkelt sätt ska kunna skalas upp och byggas ut utifrån nuvarande och framtida behov. Grunden i tjänsten är byggd med webbramverket Flask och driftas i en paas (Platform as a Service), här har vi har valt Heroku. Andra centrala tekniska delar i tjänsten, såsom betallösning och videoleverans har byggts som integrationer mot andra leverantörer, saas (Software as a Service). De två viktigaste i MyMOWO är Stripe för att hantera betalningar och prenumerationer samt Ziggeo för att hantera videoströmning.

Resultat
MyMOWO har blivit väldigt positivt mottaget och nådde på mindre än tre månader fler än 1 500 användare. Och antalet ökar varje dag.

När tjänsten lanserades erbjöds en gratisperiod och över 70 procent av användarna valde att stanna kvar som betalande medlemmar efter gratisperioden.

Vill du testa MyMOWO? Starta din gratisperiod här >>

Om MyMOWO

MyMOWO är träningstjänsten som hjälper dig att träna och röra på dig när och där du har tid och lust. Vi har mängder med roliga och enkla gruppass i olika former som passar för dig som vill komma igång med att träna hemma. Med MyMOWO kan du träna hemma utan redskap. Det enda du behöver är en dator, TV, surfplatta, eller mobiltelefon.

mymowo.com

 

 

Här bor vi

Och vi älskar kaffe. Kom gärna upp på en kopp eller två.

Östersund

Zätagränd 11
831 30 Östersund
Hitta till oss

Örebro

Storgatan 3
703 61 Örebro
Hitta till oss

Västerås

Stora gatan 44 A
722 12 Västerås
Hitta till oss

Vasa, Finland

Strandgatan 2 G8
FI-651 00 Vasa
Hitta till oss

Adeprimo är ett dotterbolag inom MittMedia-koncernen. MittMedias verksamhet innefattar 18 dagstidningar, elva gratistidningar, digitala medier, kommersiell radio, webb-tv, tryckerier och appar.

The Office Cat
© 2017 – All rights reserved