Menu

ICA Kvantum

Vi har tillsammans med ICA utvecklat en app för att lära barn mer om frukt och grönt. Först ut är ICAs runt 100 Kvantumbutiker. Vi skapade ett koncept innehållande skapande av egna recept, spel, sagor och frågesport.

Appen, Papricaklubben, lanserades i slutet av 2013 och därefter har vi fortsatt samarbetet med bland annat utveckling av fler spel.

Bakgrund

ICA Kvantums kortsiktiga mål är att få barnen att äta mer frukt och grönsaker. Det långsiktiga – att förbättra folkhälsan i kommande generationer genom att betona vikten av en varierad kost med inslag av frukt och grönt.

spelen

Behov & målgrupp

Givetvis syftar appen också till att skapa nyfikenhet, inspirera till att våga smaka något nytt och att göra frukt och grönt till något roligt. Helt enkelt att engagera barn till att laga hälsosam mat med sina föräldrar. ICA vill också skapa en positivare butiksupplevelse för barnen och underlätta för föräldrar vid besök i deras butiker.

Papricaklubbenappen är kostnadsfri och skapad för barn mellan 6 och 9 år. Genom appen vill ICA Kvantum hjälpa barn och föräldrar att äta rätt och involvera barn i matrelaterade aktiviteter. Förhoppningen är att skapa kvalitetstid tillsammans och också ge möjlighet att ”leka vuxna”.

Projekt, idé & lösning

Projektet påbörjades med research med användare, interaktionsdesign och grafisk design. Den tekniska utvecklingen genomfördes samtidigt med kontinuerliga tester med barn för att finslipa appen med slutanvändaren under den pågående processen. Att kontinuerligt jobba med användaruplevelsen genom bland annat test med barn, har bidragit till extra hög kvalitet.

– Adeprimo har varit drivande vad gäller såväl koncept som utveckling och vidareutveckling av Papricaklubbenappen. Att de under hela projekttiden kontinuerligt jobbat med användarupplevelsen genom bland annat test med barn, har bidragit till extra hög kvalitet. Vi ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med nya roliga och kreativa idéer, säger Nina Kerfstedt, ansvarig för Papricaklubben & chefredaktör Månadens skörd på ICA.

testing

I appen kan du bland annat;

Teknik

ICA Papricaklubben app är en native app byggd i Titanium.  Nu jobbar vi med vidareutveckling för att kontinuerligt förbättra appen och utöka upplevelsen.

 

Respons från användare

Appen lanserades i slutet av 2013 och har bland annat fått dessa betyg och kommentarer i App Store och Google Play:

Perfekt
av Tvåbarnsmodern

5stars

Mina barn på 7 & 9 älskar appen. Efter många skapade måltider och utvalda recept slipper jag planera middag närmaste veckorna 🙂

Best Ever
av Marcus Stoltz

5stars


Läs fler omdömen på 
App Store och Google Play

flervyer

Om ICA Kvantum

ICA Kvantum är en riktig mataffär med allt från vardagsmat till hela världens delikatesser, och köksredskapen som hör till. ICA Kvantum vill alltid ge dig mer matglädje för pengarna.

ICA är sedan den 27 mars 2013 ett helägt dotterbolag till Hakon Invest som den 20 maj bytte namn till ICA Gruppen. Med 2 400 egna och handlarägda butiker på fem geografiska marknader är ICA Gruppen är ett av Nordens ledande detaljhandelsföretag där dagligvaror utgör kärnan i verksamheten.

 • Utveckling
 • Konceptutveckling
 • Projektledning
 • Interaktionsdesign
 • Design
 • Apputveckling
 • Spelutveckling
 • Titanium Mobile
 • iOS
 • Android
 • Handel

Här bor vi

Och vi älskar kaffe. Kom gärna upp på en kopp eller två.

Östersund

Zätagränd 11
831 30 Östersund
Hitta till oss

Örebro

Storgatan 3
703 61 Örebro
Hitta till oss

Västerås

Stora gatan 44 A
722 12 Västerås
Hitta till oss

Vasa, Finland

Strandgatan 2 G8
FI-651 00 Vasa
Hitta till oss

Adeprimo är ett dotterbolag inom MittMedia-koncernen. MittMedias verksamhet innefattar 18 dagstidningar, elva gratistidningar, digitala medier, kommersiell radio, webb-tv, tryckerier och appar.

The Office Cat
© 2017 – All rights reserved