Menu

Livet någon annanstans

 

Upplev en dag med försvaret, glid runt i Stockholms skärgård, bli en professionell slalomåkare, testa dig själv i en hotfull situation. Vi brinner för storytelling och för oss är det viktigt att förmedla det som är på riktigt. Att bredda bilden av världen och individens verklighet genom autentiska och äkta miljöer. Med VR (Virtual reality) låter vi användaren ersätta sina verkliga sinnesintryck med virtuella sådana. Det är bara fantasin som sätter gränserna för vad vi kan hitta på tillsammans!

Vad vi kan

 

 

Ide och Manus
Som med all kommunikation kräver VR ett tydligt fokus och en berättelse. Vi hjälper dig att ta fram koncept och manus utifrån er vision och målsättning. Allt för att resultatet ska bli en engagerande upplevelse som skapar avtryck på riktigt.

360-filmer och 3D-modellering
Vi producerar 3D-miljöer, animationer och all nödvändig postproduktion för realistiska VR-upplevelser. Vi levererar även fullskaliga 360-filmproduktioner med ljussättning, ljudriggning och professionell 8K-kamerariggar. Detta tillsammans med vårt partnerföretag TFJ production.

Utveckling
För bästa möjliga användarupplevelse utvecklar vi interaktiva VR- och AR-lösningar för marknadens olika headsets och appar. Vi integrerar hårdvara med mjukvara för att styra VR/AR-världen med sensortriggning.

Profilering/paketering
För oss är det viktigt att skapa en grym helhetsupplevelse. Allt från manus till färdiga headset. Vi bygger, testar, levererar kringliggande utrustning och stripar varje headset unikt för er. Helt enkelt en seamless upplevelse från början till slut.

CASE

Försvaret

Hur når man en helt ny målgrupp? Den frågan fick vi tillsammans med Försvaret uppgiften att lösa. Den övergripande målsättningen var att få fler unga vuxna, 18-25 år som är samhällsengagerade och prestationsinriktade att söka sig till försvaret, med extra fokus på kvinnliga sökande. Lösningen blev att genom VR visa upp en bredare och ”förnyad” bild av Försvarsmakten som engagerar och inspirerar målgruppen. Tillsammans men filmteamet TFJ produktion och Minnesota Communication tog vi fram 360° VR- filmer där vi gjorde det möjligt att följa med och uppleva livet inom försvaret med faktiska anställda..

Med hjälp av VR skapades möjligheten att förmedla känslor och visa bredd inom Försvarsmakten. Upplevelsen är äkta och autentisk både i miljöer, och människor men även berättarform. Det gjorde all skillnad. Resultat visar att antalet registreringar i Mitt Försvarsmakten har ökat med 814% och på SACO- mässan i Stockholm ökade antalet registreringar med hela 84% jämfört med föregående år. Även vad gäller det uttalade målet att attrahera fler kvinnor var ökningen markant.

Skistar & Alpina VM

Vet du hur fort det egentligen går? Alla vi som har tittat på alpina tävlingar vet att TV-skärmen luras. Så därför ville SkiStar och Alpina VM-organisationen ge oss vanliga dödliga chansen att testa. Ett riktigt åk. Under en riktig tävling. I de riktiga VM-backarna. SkiStar är titelsponsor till Alpina VM i Åre 2019, och som en aktivering inför VM producerade vi en VR-upplevelse där personer får testa på att åka VM-loppen. Vare sig du vill testa på hisnande Super-G eller teknisk slalom så kommer du få en minnesvärd upplevelse. Åken filmades med hjälmkameror på föråkare under världscupen 2018, just för att användare ska få uppleva realistiska åk under tävlingssituationer, publik och jubel.

För SkiStar och Alpina VR-organisationen har även en specialutvecklad VR-app levererats, samt profilerade headsets.

Tryggare Matbutiker 

Projektet Tryggare Matbutiker startades för att visa politiker och andra styrande organ hur utsatt jobbet inom matbutiker är idag. Tillsammans med TFJ produktion tog vi fram en 360° VR-film som bland annat användes på partiveckan i Almedalen och politker veckan i Järva, där ett flertal politiker och arrangemang med politisk inriktning närvarade.

Med hjälp av virtual reality fick besökarna uppleva vilken utsatt arbetsplats matbutiker är genom illustrera butikspersonalens svåra utsatta situationer på grund av bristande lagstiftning. Syftet var att ge politiker och andra styrande organ möjligheten att själva få uppleva problematiken i arbetsmiljö som finns på matbutikerna i Sverige. Det långsiktiga målet är att i förlängningen få igenom nya lagförslag som ska underlätta jobbsituationen i matbutiker.

Visit Stockholm

Att försöka greppa vidden av stockholms skärgård är inte det lättaste. Bestående av över 30.000 öar och skär med otaliga turistvänliga platser att besöka blir man lätt överväldigad. Vårt uppdrag tillsammans med eventbyrån Step2Communication, TFJ och Visit Stockholm var att visa hur storslagen skärgården är oavsett årstid.  Resultatet blev fyra 360-filmer som vi filmade i sekvenser över året. I den egenutvecklade VR-appen kan användaren välja språk och vilken av årets fyra säsonger hen vill uppleva. Vill du också prova? Appen finns gratis att ladda ned på alla Samsung Gear VR-headsets.

Här finns vi

Kom gärna upp om du vill ha en kram eller en kopp kaffe.

Östersund

Zätagränd 11
831 30 Östersund
Hitta till oss

Örebro

Klostergatan 23
703 61 Örebro
Hitta till oss

Västerås

Slottsgatan 27
722 11 Västerås
Hitta till oss

Stockholm

Atlasgatan 15
113 20 Stockholm
Hitta till oss

Vasa, Finland

Strandgatan 2 G8
FI-651 00 Vasa
Hitta till oss

Adeprimo är ett dotterbolag inom MittMedia-koncernen. MittMedias verksamhet innefattar 18 dagstidningar, elva gratistidningar, digitala medier, kommersiell radio, webb-tv, tryckerier och appar.

The Office Cat
© 2019 – All rights reserved